• Stress

  Steeds meer jongeren (19 – 25 jaar) hebben veel stress of belanden zelfs in een burn-out. Oorzaken hiervan kunnen zijn dat je moeilijk aan het werk kan komen na het afronden van de studie, of wel een baan vinden, maar een nul-uren contract krijgen (en dat is net niks). Alles bij willen houden op social media en constant bezig zijn met je appies op je telefoon, want je mag en wilt niks missen. Maar ook de vele keuzes die je hebt en tevens ook moet maken.

 • Het is een feit

  Ik heb 5 jaar gewerkt als jongerenwerker en jongerencoach en bovenstaand fenomeen is mij niet onbekend. Integendeel zelfs, de vele impulsen op jonge leeftijd is enorm en soms niet toereikend. Deze zorgwekkende ontwikkeling stroomt bij ons binnen via verschillende mediabronnen, zoals in 2014 meldde het GGZ dat zelfs driekwart van de jongeren veel stress ervaren (bron: www.ggznieuws.nl ) en in het nieuws wordt dit gegeven bevestigd door onderzoek en het neemt alleen maar toe.

 • Aanpakken die stress

  Nu kunnen we wel kijken naar de oorzaken, maar interessanter is wat je er aan kan doen. Zowel preventief als dat je al beland bent in deze negatieve cirkel en hoe je er uit blijft of er mee omgaat. Gezien mij ervaring met jong volwassenen, mijn eigen burn-out (met positief eind ;-)) en perspectieven, ga ik samen met jou deze spanning en stress te lijf en zet het in om je kracht en een mooie toekomst. Want het zou zonde zijn als je nog zo jong bent en je nutteloos en verloren voelt…. Een mooie toekomst ligt voor jou in het verschiet, dus wacht niet en ga stress en spanning samen met mij omzetten naar een sterke en zelfverzekerde jij!

 • It always seems impossible until it’s done

  Nelson Mandela