• Keuzes maken, het onderwerp van de dag en zelfs van het leven. Elke dag weer. Neem nou boodschappen doen. Bij de meeste supermarkten kom je binnen bij de groenten en fruit. En daar ligt niet gewoon één soort appel, maar gewoon een stuk of tien soorten als het er niet meer zijn. Weet je, ik neem vanmiddag tussen de middag lekker ham op mijn brood, nou ik sta soms werkelijk 5 minuten naar alle soorten ham te kijken en een keuze maken duurt dan ook nog eens 5 minuten erbij. Gelukkig ben ik ook nog eens weegschaal, die hoeft zijn keuzes gelukkig nooit te overwegen. Nou dus wel en geloof me, ik vind boodschappen heel lastig met al die keuzes. En waar hebben we het dan over? Alleen nog maar over het doen van boodschappen. Laat ik het maar niet hebben over het opstellen van het boodschappenlijstje vooraf en wat te gaan eten ‘s avond…. 

    Nu is dit een alledaags voorbeeld en sommige zullen dit wel herkennen. Gelukkig wandelen veel mensen blij en snel door de supermarkt en herkennen totaal niet wat ik hierboven heb geschreven. Echt ik zou willen dat ik net zoals hen was.

    Maar keuzes maken doen we constant, van boodschappen doen tot grotere keuzes en soms zware dilemma’s. Want wat als je niet meer gelukkig bent of je gaat met tegenzin naar je werk? Je kan wachten tot de omgeving om je heen verandert, maar ik kan je zeggen, dát gebeurd niet. Jij bent de enige die kan veranderen. En verandering heeft te maken met keuzes. Keuzes maken die bij jou passen. Dat kan soms heel lastig en moeizaam zijn. Maar als jij bij jezelf kan komen en blijven, word je gelukkig en gek genoeg lijkt het dan wel of de omgeving met je mee verandert...