• Mijn verhaal

  weertman coaching spanning burn-out Heerhugowaard NH Alkmaar

  Ik weet hoe het is om plots in een burn-out te zitten. Ik zag het niet eens aankomen. Ik werkte hard, veel sociale contacten, wilde niks missen en deed dat ook niet en thuis gaat het leven ook gewoon door. Totdat ik opeens in de supermarkt totaal geen overzicht meer had, ik wist niet meer wat ik daar deed, het leek net alsof ik heel veel had gedronken en de paden kromde voor mijn ogen, mijn hele lichaam trilde, het zweet brak me uit en mijn ademhaling zat hoog en was niet te stoppen. Onderweg terug in de auto hoopte ik alleen maar dat ik niemand aanreed en bij thuiskomst moest ik vreselijk op adem komen en ik wist niet eens meer precies hoe ik überhaupt thuis was gekomen.

  Nadat dit me een tweede keer was overkomen, gewoon weer tijdens het boodschappen doen en ik een goede vriend niet eens meer te woord kon staan die ik daar tegenkwam, had ik een afspraak gemaakt bij de dokter. Die meteen vroeg “Hoe is het met uw spanning Mvr. Weertman?”. Tja hoe was het met mijn spanning… Genoeg, meer dan genoeg spanning achteraf gezien. Het disbalans was aangebroken en mijn batterij was letterlijk en figuurlijk leeg. Achteraf gezien begrijp ik wel dat mijn lichaam in de vorm van paniekaanvallen in de supermarkt of andere openbare gelegenheden mij wilde laten inzien dat het op was. Want wat als je geen balans hebt tussen spanning en ontspanning, controlfreak bent en ook nog eens perfectionistisch, maar bovenal geen grenzen aangeeft! Dan moet je eigen lichaam er wel een stokje voor steken, want je kan niet meer en jij vergt teveel van jezelf! 

  En hierbij wil ik anderen in ondersteunen, nu ik er zelf zo positief bovenop ben gekomen, enorm veel heb geleerd en het niet zonder de steun van anderen heb kunnen doen. Want soms heb je gewoonweg niet meer het overzicht en geen balans meer en kan iemand van buitenaf je helpen en ondersteunen om dat wel weer te krijgen. Waardoor je weer met plezier naar je werk gaat en weer (leert) genieten van de kleine dingen. De wereld om ons heen verandert, wij willen mee veranderen en leggen soms de lat te hoog. Maar wat als je de lat constant te hoog houdt en de boog constant gespannen is. Uiteindelijk ontspant de boog zich zo erg, zonder dat jij dat wilt en wordt ie slap en dan ben je te ver. Wees dit voor, erken en herken de symptomen, blijf er niet mee lopen en vraag mij om je daarbij te helpen en in te coachen om spanning, stress en irrationele gedachten de baas te blijven. Bewust te leven met plezier. 

 • Mijn missie

  Mijn missie is om mensen te ondersteunen als ze zelf geen overzicht meer hebben. Dit kan zijn als ze een burn-out hebben, symptomen van spanning of geen plezier meer hebben in hun werk en andere bezigheden. Ik wil ze leren om hun kwaliteiten te herkennen en in te zetten, maar ook dat zij de baas zijn over zichzelf en de regie hebben over hun gedachten en gevoel. Belangrijk is om balans te hebben tussen spanning en ontspanning, zodat ze genieten van het leven. Inzicht geven om een mooi en waardevol leven te leiden. Lijden omzetten in het leven plezierig leiden. Laten herkennen van irrationele gedachten en de impact op hun functioneren, ze in hun kracht zetten door dit om te zetten en aandacht aan te schenken. Luisterend, coachend, stimulerend, uitdagend en met humor. 

 • Ervaringen en Opleiding

  Tijdens mijn laatste baan heb ik gewerkt als welzijnswerker, waar ik onder andere ouders en jongeren coachte bij hulpvragen. In de jaren daarvoor heb ik diverse mensen gecoacht tijdens mijn studie psychologie. 

  Relevante opleidingen

  15 – 16                       Doelgericht Coachen

  06 – 08                       HBO-psychologie (diploma behaald, 2008)

  04 – 06                       Psychologie (UVA, propedeuse)

   

  Relevante cursussen 

  2015                      Professioneel coachen (HBO-cursus behaald)

  2013                      BHV

  2012                      IVA-training

  2009                      Agressie-training