• Rust en ontspanning

  10/12/2015
 • Halsband met stroomstootjes.....

  Voor mij bij de kassa stond een dame die een lastige pup heeft en daar had ze wat vragen over aan de medewerkster van de dierenwinkel. Al snel zei de medewerkster “ik reken wel eerst even met u af hoor Mevrouw”, waarop ik reageerde dat het niet hoefde. De andere dame was tenslotte eerder en moest ook geholpen worden.

   

  Vervolgens stond ik dromerig uit het raam te kijken en luisterde naar wat de dame en de medewerkster met elkaar uitwisselde. De pup zat op puppytraining, maar blafte de hele tijd, de pup was verstoten door haar moeder, maar was voornamelijk niet stil te krijgen. En dat vond de dame ook zeer vervelend voor de buren, die zo nu en dan op de hond paste. De medewerkster opperde opties over de middelen die ze in de winkel hadden en uiteindelijk werd een halsband met stroomstootje bij het blaffen benoemd. Vervolgens zei de medewerker weer tegen mij “ik ga toch eerst even met u afrekenen hoor, dan kan ik in alle rust uitleg geven”. Waarop ik zei dat ik net geïntrigeerd naar het verhaal luisterde en zeer nieuwsgierig was naar de halsband (met een knipoog).

   

  De medewerkster zei dat iedereen maar zo’n haast heeft en niet alleen ik stond nog in de rij, maar ook nog een geduldige jonge dame achter mij. Wat grapjes verder en het feit benoemd dat iedereen maar eens wat relaxer en minder gehaast mag worden, verliet ik de winkel met een bedank voor de uitleg en opgedane kennis over de halsband. De dames moesten allen lachen…

   

  Het moraal van het verhaal: Laten we nou eens loslaten wat anderen mogelijk (van ons) zouden kunnen denken en daarnaar handelen. Als iedereen wat meer geduld heeft, vergaar je zomaar nog eens wat meer kennis en laat je anderen en jezelf niet zo opgejaagd voelen!