• Spanning de baas

  Op het moment dat je teveel spanning ervaart of je zelfs in een burn-out bent beland, kruip je het allerliefst veilig in je stulp en ga je alles uit de weg. Want je hebt er simpelweg geen puf, zin en kracht voor. Dit is een hele logische en verklaarbare reactie wanneer je het gevoel hebt dat alles teveel wordt, de spanningen oplopen en je je opgejaagd of terneergeslagen voelt.  

  Let op je lichaam en geest, want die geven veel signalen af. Als je te lang klachten negeert en er geen balans is tussen spanning en ontspanning, kan je overspannen raken. Of erger nog, in een burn-out belanden. Momenteel is dat volksziekte nummer 1. 

  Tijdens mijn coachingstraject help ik mensen met spanningsklachten voor en tijdens een burn-out of na een stressvolle periode. Als ervaringsdeskundige begrijp ik wat je meemaakt, maar ook hoe je er uit kan komen en je kwaliteiten kan belichten en gebruiken. Ik wil je leren om die kwaliteiten te herkennen en in te zetten, maar ook dat jij de baas bent over jezelf en de regie hebt over je gedachten en gevoel.

 • Werkwijze

  Aangezien jij als persoon uniek bent, zal er voor iedereen een andere methodiek zijn. Samen met jou kijk ik naar een gepaste en geschikte aanpak. Ik stem met je af en zorg er allereerst voor dat je je veilig en vertrouwt voelt. We beginnen met een (kosteloze) intake, waar de coachingsdoelen uit voort zullen komen. Ik denk hier met je mee en samen verwoorden we waar jij tijdens het traject aan wilt werken. Afgezien dat mijn methodiek verschilt per persoon, gezien de uniekheid, zijn er belangrijke speerpunten in mijn coaching: empathie, in beweging komen, samen aan jouw doelen werken, veiligheid en vertrouwen, kwaliteiten bekrachtigen en in je kracht komen. 

 • Voetstappen,

  Gewichtig liep ik maar waar
  laat ik de indruk achter?
  In de wind week de waanzin langzaam werd het ruizen zachter.

  In de trillende lucht
  groeide een verlangen
  van koppen van schuim
  van zeeën van ruimte

  Het weekte mij los
  uit de dagen ervoor,
  en ik zag in mijn voetstappen
  hoe ik de spanning verloor.